onsdag 26 november 2008

Tvättstugan

I morse gick jag till min syster och åt frukost sedan kl:9.30 så var jag med ryggen till docktorn. Fick värktabletter och och sen ska jag till rönken på fredag.
Har haft typ ont nedanför svanken i ett halv år nu och jag kan varken sitta eller ligga snart så jag sökte hjälp idag.

Fikade på stan med syrran och Anette sedan åkte jag hem och gjorde i ordning två sockerkakor och en potatisgratäng med fläsfile.

Gick till tvättstugan för att hänga tvätt då fick jag ett ryck och började att måla lite. Vi har pratat om att göra i ordning där för det är inget snyggt som dom förra som bodde här hade ordnat men det är bara roligt att få fixa till det så får man som man vill. Tog lite bilder på väggarna som har olika färger och kaklet ja det är ju inte så snyggt *L*

Nu ska det bli ljust och fint,ny bänk gärna lite lantligt. Fortsättning kommer.
Ha en bra kväll jag åker till jobbet nu. Kram Birgitta

tisdag 25 november 2008

Hyasinter

Idag när jag var och handlade så köpte jag några hyasinter till min trä låda som jag har målat vit.
Köpte röd och vit rutigt band som jag satt lite på ett ljus. Sedan gjorde jag i ordning glas kupan och satt mina små tomtar i som jag köpte i helgen.
Roligt att man kan börja och jul dona lite för på söndag är det ju första advent.
Känner jag mig trött men det är ju inte så kontigt för jag har ju varit vaken ett par timmar nu och snart ska jag åka och jobba. Men det går bra.

Ha en bra tisdags kväll. KRAM Birgitta..

Snö och en fin dag

Jaha nu sitter man här 03.30 och kan inte sova. Jag har det så här i ca: en natt per månad att jag inte kan somna om så då är det bara att stiga upp. Smyger omkring och letar efter raggsockorna och sätter i gång datorn så att jag kan sitta och inte väcka dom andra. Men Lotten (vovven) kommer morrande och undrar vem det är i köket när jag gör en kopp te men sedan går hon trött och lägger sig bredvid gubben i sängen.
I går var det en sån fin dag med några minus grader och snö. Gubben och jag tog hundarna och gick ut i skogen. Lotten var så glad och sprang runt men Kevin han tog det lungt han gillar inte snö.

Hoppas att snön får ligga kvar men det ska väl smälta bort som vanligt.

Ha en bra dag. Kram Birgitta


Kevin & Lotten


Kevin

Lotten


söndag 23 november 2008

Taxinge Julmarknad

Söndag kl: 09.oo då var jag och hämtade min syster Ann-Sofi för att åka på julmarknad på Taxinge slott.
Jag har aldrig varit där men syrran har och
nu åkte jag med för att se om det nu var så bra.

Hade hört om det stora fika bordet med mycket bullar,kakor.tårtor m.m. och gud vad gott det var.


Och sedan gick vi i två timmar och tittade på mycket fina handarbeten och tomtar. Jag älskar ju tomtar och kunde inte låta bli att köpa pytte små tomtar (typ min pekfiger nagel).


Köpte en mus som man sätter på osten en senaps sked med tomte på. Små svampar som man sticker ner i mossan.


Tomtar som hänger på föster blecket. Dom såg så gamla ut så då gillar jag dom.

Köpte en stor siraps limpa som var jätte go.

Ska frysa in halva och ta upp till julafton.



Köpte två julklappar som vi vuxna ska ha byta med varandra på julafton.


Vi ska köpa något för 30:- sedan drar vi lott.



Tack syrran för en trevlig dag. Kram Birgitta

torsdag 20 november 2008

Snö Snö Snö

Jaha så kom snön men det var ju väntat. Och det liggar kvar i dag med. Jag tog en sväng med hundarna när det snöade. Lotten gick fem meter sedan skakade hon sig så hölt hon på med tills vi kom hem. Hon undrade säkert var det var som kom ner. Kevin gillar inte att gå i snön när det har frusit på. Han trippar fram det är så roligt att se det. Idag har vi gått hem från mitt jobb. Det tog 50 min: så nu ligger hundarna och sover. Det är en bra väg för dom kan springa lösa en lång bit innan jag koplar dom. Nu ska jag sätta upp mina röda gardin kappor i köket. Väntar på mina nya jul gardiner som jag skickat efter.



Kevin & Lotten


KEVIN
Lotten

Ha en bra dag..Kram Birgitta
k

tisdag 18 november 2008

Årets första julstjärnor

Idag har jag köpt två julstjärnor till köks fönstret. Dom blommorna jag hade var inte fina så jag stog där och tänkte vad jag skulle köpa så det vart julstjärnor.
Det är snart första advent gud vad roligt att få ta fram allt man har och göra mysikt och så hinner man ju köpa lite nytt också. *L*

Och idag har lilla Philip (Från spångalyan) varit på besök för första men inte sissta gången i lilla Flen. Han är så söt och det är så roligt att se hans mamma Kerstin så stolt. Gud vad jag ska skämma bort honom. Kerstin har och betyder mycket för mig. Vi har känt varandra i många år. Skrattat och grinat,tröstat ja allt som man gör med en kär vän.

Hade gjort en lunch som jag bjöd på och min sysster Annsofi kom och hade köpt en tomte jag älskar tomtar och samlar på dom.

Nu har jag kommit hem från jobbet. Hundarna har varit med för gubben är i Norge och jobbar men kommer hem imorgon. Dom är jätte trötta bara ligger där och sover men jag måste sitta uppe ett tag har inte lika lätt att sova sådär men det skulle jag vilja
På lördag kanske min sysster och Anette och jag åka till Taxinge Slott på julmarknad. Har aldrig varit där men syyran har det och hon säger att dit måste man bara åka så det är väl bara att göra det.

Ha det så bra. Kram Birgitta

I söndags så var jag och fikade hos min kusin Mari då fick jag en jätte fin present bara så där. Det var ett vin glas med en röd gegga i och så hade man ett värmeljus i mitten och så doftar det en jätte go doft från den.
Det går att köpa en sådan från Party Line. TACK snälla kusin.


Idag får jag besök från spångalyan. Min sysster Ann-Sofi och Anette kommer också. Det är väl inte mig dom vill hälsa på utan lilla Philip kan jag tänka mig men jag ska klämma på honom först *L*
Ha en bra dag. Kram Birgitta

torsdag 13 november 2008

Trött Trött

Idag är jag jätte trött. Bakade några muffins och pepparsockerkaka.
Har hängt tvätt sedan har jag inte gjort något mer.
Igår kväll när jag kom hem från jobbet så hade gubben en överraskning åt mig.
Den 6/12 ska vi flyga till Danmark och ligga på hotell. Gå på spa om det finns på hotellet. Äta en go middag och gå på julmarknaden på tivolit.
Var på julmarknaden på Liseberg förra året och det var jätte roligt.
Nu ska jag gå en sväng med hundarna och sedan åka och jobba.

Ha en trevlig kväll..Birgitta..

onsdag 12 november 2008

Regn Regn Regn

Det bara regnar men då får man lite gjort inne. Jag har bytt gardiner i sovrummet,bäddatrent sedan kom grannen Tomas in och hjälpte mig att bära upp en litenbokhylla som nu står i strykrummet. Jag ska ha ALLA mina inredninstidningar. Gubben tycker att det börjar att bli många men jag har sålt många på loppis. Satt nu på morgonen och skickade efter nya julgardiner. Träffade häromkvällen Mari (ovinnamittivitt ) hon gav mig en adress om fina och billiga gardiner. http://www.textilonnet.se/ Det vart med tomtar på vad annars.





Tog kort på kaktusen med sina ljus lila blommor på. Den är så fin där den står i badrummet. Då har man ju något fint att sitta och titta på när man är där *L*





Ha en bra dag fasst det regnar som det gör i Flen idag. Kramar Birgitta

måndag 10 november 2008

Födelsedagskalas

Hejhej, husse här som fick låna bloggen o skriva några ord om mitt födelsedagskalas.

Som sagt så körde vi ett Mexikansk tema på mat o dryck, jag började vid 12tiden att förbereda middagen med en chili con carne. Första gången jag kokade ihop en sån. Den som kan spanska vet att det betyder chili med kött, men som nordbo tål man ju inte (i alla fall inte jag...) den hetta som ursprunget har. Min blev väl kanske lite väl tam, men å andra sidan sved det inte dagen efter... 3 kg högrev, en burk jalapeno, spiskummin, lite andra kryddor och toppat med 1,5 kg lök fick koka ihop i 5-6 timmar.

När gästerna kom blev det ett satans liv på hundarna, kan bero på den fina stämsången (not!) som ljöd från altanen "vi vill ha tequila, vi vill ha tequila" osv




Efter tequila numero uno blev det en (om jag får säga det själv) riktigt god Margaritha, jag pressade så många limefrukter att jag fick kramp i tummen.

Så rullade det på, käk, fruktsallad till efterrätt, kaffe o avec, lek o bus.

Ska väl erkänna att efter 1,5l tequila, 1 låda corona och diverse annan vuxenläsk, var man väl inte på topp i söndags, men det hör väl till så att säga...

Tack till alla goda vänner som kom, det var riktigt gott och roligt!

/Sten

söndag 9 november 2008

Tex mex afton

Lördags kväll vart lyckad. Gubben och jag hade ordnat en liten mexicans kväll med en stark gryta och corona öl och teuqila. Min kusin Mari och hennes man Johan och Mona,Kikki,Anders,Carina och Anette kom. Vi hade jätte roligt. Gubben fyller år på tisdag så han fick paket och jag med. Fick paket från Mari hon hade köpt en jätte fin lyckta och av Mona fick jag ljus från party line som luktar jätte gott. Bilder från fester ska min gubbe lägga in och skriva om så det lämnar jag åt honom. (roligt att han gillar bloggen)

På lördagen var jag på lopppis med mitt barnbarn My. Jag hittade ett bord fullt med tomtar och tjocka änglar som tjejen gör själv. Det fanns så mycket fint. Hon kom från Stockholm men missade ni henne så tar er till Mellösa marknaden den 29/11 då är hon där och säljer. Jag köpte ett hjärta med skydds änglar på.
I kväll var jag på ljus party hos Anita.W. (party line) Men jag köpte inget har så att jag klarar mig men det finns mycket fint att handla.

Ha en trevlig söndags kväll.




KRAM Birgitta

fredag 7 november 2008

Äntligen fredag

Skönt att det är fredag och en ledig helg framför en.
I morse slog jag in dom första första julklapparna. Känns bra att man för en gång skull är tidig i år med att fixa det.
Idag var en Anette och jag och fikade i våran lilla stad.
När jag kom hem tog jag en runda i skogen med vovvarna. Jag tog med mig en kasse och plockade lite mossa,kottar.granris.
När vi var på stan åkte vi till trädgården och köpte ljung m.m. som jag ska plantera och göra fint på trappen i morgon. Var på ICA och handlade och vart så glad att min favo tidning hade kommit ut. Vi var på bolaget och köpte glögg. Det hade kommit blåbärsglögg och cockladglögg det måste jag bara testa köpte det på en gång. Nu ska man snart fara till jobbet. Ha en trevlig fredag..

Och så var det Julspecial vilken tur jag har


Tjao Birgitta

torsdag 6 november 2008

Städ dag

Idag har jag haft sov morgon. Min man är så underbar så han gick ut med hundarna på morgon och jag fick ligga kvar och somnade om. Gick upp då var det frukost tänk vad skönt sådant är. Sedan åkte han iväg för att jobba.

Då började jag att städa. Damma byta dukar,dammsög,tvättade golv. Sedan plockade jag om på saker man har framme och i ett skåp hittade jag en skål av tenn från min farmor & farfar. Satt ett ljus i det och ställde fram.

Soligt och fint är det och hundarna har legat på altanen och sovit det ser så skönt ut.

Nu ska jag äta vildsvins biffar som jag har gjort i ordning sedan ut med vovvarna för att sedan åka till jobbet.


I morgon är det fredag. SKÖNT. Ha en bra dag. KRAM Birgitta.................

onsdag 5 november 2008

En skön dag

Idag tog vovvarna och jag sovmorgon till 08,15 det var riktigt skönt. Sedan gick vi en runda i skogen. Anette kom kl: 10 då åkte vi till Hälleforsnäs till Serholt Outlet och till Lager 157. Det fanns mycket fint på båda ställena men jag köpte inget utan bjöd Anette på en kaffe med toast. Det är roligt att åka till bruket man har ju minnen därifrån sen man var liten när man hälsade på pappa och mamma som jobbade där men man känner inte igen sig så mycket. Idag ska hundarna följa med mig till jobbet och vara där en stund tills Sten kommer hem och hämtar dom.




Kram Birgitta

tisdag 4 november 2008

Saffrans Bullar

Jaha nu var det måndag igen tänk vad helgen går fort. Jag hamnade på sjukhus och fick ligga där mellan lördag och söndag men nu är jag hemma och mår bra igen.
Idag har jag bakat saffrans bullar brukar göra det till den 7 nov: för då fyller min son Marcus år. I år bli han 22 år men han vill gärna ha bullarna så han var hemma och hämtade några. Barnbarnet Linnea tyckte att dom var goda och så var My och Angelin på besök också.
När jag var och handlade saffran köpte jag hyasint lökar.Tycker att det luktar så gott om dom.
När jag stog och bakade tittade jag till hundarna vad dom gjorde och dom sov stjärt mot stjärt *L*
När jag stog och bakade så kom jag på att det är inte långt kvar till första advent. Jag tycker att det är så roligt att sätta upp gardiner och allt som hör till. Längtar till jul.


Ha det så bra så hörs vi imorgon. Kram Birgitta